Castanyers a les Muntanyes de Prades

Camins recaragolats com la cua d’un escurçó enfurismat.

Fer l’ascens de Cornudella a Prades és com transitar per la cua d’un escurçó enrabiat. Pujades curtes, intenses i sufocants sobre un terra de pissarra com les escames que endureixen la pell dels dracs. Les 48 dents del pinyó gran mosseguen la cadena de la bicicleta condemnada a suportar la llei universal de la gravetat.

 

Foto:R.Buigues Mirador mig amagat entre Prades i Siurana

Foto:R.Buigues Mirador mig amagat a la Serra de la Gritella, entre Prades i Siurana

Ruta: Cornudella – Prades – Siurana – Cornudella.

Clica aquí per descarregar-te el track del recorregut. 

 

CAMI RAL DE PRADES

Foto: R.Buigues Camí de Cornudella a Prades

Foto: R.Buigues Camí de Cornudella a Prades

Les muntanyes de Prades són tan aspres, particulars i saboroses com el fruit dels castanyers que flanquegen l’últim tram del camí que ens condueix a Prades. Sortim de Cornudella i enfilem la pujada pel camí ral que ens condueix a Prades. Creuem el Bosc d’En Lluch. L’aparició de castanyers als vorals del camí ens indicaran que hem guanyat altura i la pujada és a punt de completar-se.

 

PRADES

Foto: R.Buigues Font de Prades

Foto: R.Buigues Font de Prades

Un descens pronunciat i curt ens durà a la carretera T-701 que agafarem per arribar a Prades. La seva ubicació, enmig de muntanyes escarpades i carreteretes sinuoses han generat un aïllament que han permès conservar la seva personalitat, sense perdre la seva vitalitat. La plaça major i la seva font són el símbol de la vila vermella. Aquest és un bon lloc per menjar alguna cosa omplir els bidons i seguir la nostra ruta fins a Siurana.

 

SIURANA

El camí de Prades a Siurana és un pujar i baixar sobre un terreny trencat. Transitem per la Serra de la Gritella.

Foto:R.Olivé. Poble de Siurana

Foto:R.Olivé. Poble de Siurana

Val la pena aturar-se en un dels seus miradors amagats entre la vegetació per veure la magnitud del conglomerat de colls, tossals, turons i muntijols que formen les “Muntanyes de Prades”. És difícil definir la magnitud de Siurana. Aquest petit nucli de Cornudella ocupa el tron del Priorat, amb unes vistes infinites. És un lloc únic. Contrasta l’ambient de mercat que viuen els seus carrers durant el cap de setmana i la tranquil·litat guaridora i gairebé postapocalíptica que l’envolta la resta de la setmana.

 

TOLLS DE LA PALLA I DE LA BANYERA

Fem la baixada resseguint la carretera que serpenteja fins a connectar amb un camí que ens porta als tolls que crea el riu Siurana buscant el repòs abans de quedar empresonat a l’embassament.

Foto: R.Buigues Toll de la Palla, Riu Siurana.

Foto: R.Buigues Toll de la Palla, Riu Siurana.

El toll de la Palla i el de la Banyera són petits espais naturals d’aigua. Si arribeu aviat podreu gaudir amb tranquil·litat del lloc. Si fa calor, aquesta és una bona opció per remullar-se abans d’enfilar el camí que ressegueix el contorn del pantà, creua la presa, i ens porta novament a Cornudella.

 

Clica aquí per descarregar-te el track del recorregut. 

RECOMANACIONS 

  • Prades és l’únic punt d’aigua que trobarem abans d’arribar a Siurana.
  • És interessant fer el recorregut seguint les agulles del rellotge, sobretot a l’estiu. Si fem la ruta al matí, podrem gaudir de l’ombra de la muntanya durant l’ascens a Prades.
  • Hi ha dues vies per accedir al toll de la Palla: l’inferior que segueix la llera del riu I el senderó superior, amb alguns matolls, que ens serà d’utilitat si baixa força aigua del riu.

FONTS

 

Anuncis

About biketirant

De tant perdre'm per la natura, al final vaig arribar a trobar llocs que val la pena visitar. Internet m'ha permès descobrir molts camins i senderons en bicicleta. Per això, ara, em toca col·laborar. He decidit contribuir en aquesta gran xarxa social i compartir amb vosaltres rutes que he fet i em semblen interessants.

Posted on Octubre 19, 2017, in Rutes. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: