Petita Ruta dels Grans Genis

De Reus a Mont-Roig del Camp, passant pel Mas de la Calderera i pel Mas Miró.

Mas Miro (Petita Ruta dels Grans Genis)

Mas Miro (Petita Ruta dels Grans Genis)

El Camp de Tarragona és el bressol de grans genis com Antoni Gaudí i el fons d’inspiració d’altres com Joan Miró. El primer no va deixar un gran llegat arquitectònic al nostre territori però encara podem travessar els camins que ens porten al mas de la discòrdia entre reusencs i riudomencs . A Riudoms apunten que Gaudí va néixer en l’anomenat Mas de la Calderera, una partida que forma part d’aquest terme municipal. A Reus, ja s’ho poden imaginar, consideren que va néixer en aquesta ciutat el 1852. De fet, és la teoria que recullen la majoria de textos i publicacions oficials. En tot cas, la ruta que els proposem surt de Reus i enllaça amb el Mas de la Calderera.

MAS DE LA CALDERERA

El Mas de la Calderera està situat a la partida de la Clota, a poc més d’un quilòmetre de Riudoms, al costat de la Riera de Maspujols. Rep el nom del seu primer propietari, l’avi d’Antoni Gaudí, que era calderer. Actualment està en mans privades i no es pot visitar. Habitualment té les portes obertes i es pot fer una ullada des de l’exterior. És fàcil de trobar perquè al punt d’accés s’hi pot llegir la inscripció de “Mas de la Calderera”.

MONTBRIÓ i MONT-ROIG

Continuarem el nostre trajecte per camins fins a Montbrió del Camp envoltats de conreus d’avellaners, Oliveres i alguns cítrics. Creuarem el poble i sortirem a bon ritme fins a Mont-Roig del Camp.

De Mont-roig agafarem una carretera secundària i arribarem al Mas Miró. És indispensable trepitjar l’asfalta per poder-hi arribar.

MAS MIRÓ: “A París vivia en una desorientació absoluta, a Mont-roig em va tornar la pintura”.

Arribem a la porta d’entrada de l’univers de Miró. Ell mateix va apuntar que tota la seva obra és concebuda en aquesta població. Hi va arribar l’any 1911. La seva referència amb Mont-Roig la trobem en frases que va pronunciar com aquesta “Quan viatjo sempre duc al maletí una garrofa de Mont-roig”. Actualment està tancat al públic. Enguany s’ha creat la Fundació Mas Miró que recull fons per museïtzar l’espai i fer-lo visitable. Si ens abstraiem durant uns instant i ens oblidem de l’autopista que travessa el mas a pocs metres, podrem ensumar l’entorn que va inspirar la creació pictòrica de Joan Miró.

 RUTA:

És una ruta plana, sense dificultats tècniques i amb l’únic inconvenient que el tram de Mont-roig a Mas Miró s’ha de fer per una carretera local.

CLICA PER VEURE EL RECORREGUT, ALTIMETRIA I TRACK.

Anuncis

About biketirant

De tant perdre'm per la natura, al final vaig arribar a trobar llocs que val la pena visitar. Internet m'ha permès descobrir molts camins i senderons en bicicleta. Per això, ara, em toca col·laborar. He decidit contribuir en aquesta gran xarxa social i compartir amb vosaltres rutes que he fet i em semblen interessants.

Posted on Juliol 2, 2013, in Rutes and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: